Merhaba Bilgişim Okuyucuları,
Aslında sizler için gerekli olan özrümü bir önceki yazımda yazmıştım.
Biliyorsunuz ki mükemmel(!) eğitim sistemimizde yapılan değişikliklerle ödev(proje,performans vb.) alma olayı arttı ve bir çoğumuzda bunu bilgisayar sunusu şeklinde yapma arzusu içinde o zaman sizleri öne geçirecek birkaç tavsiye verebilirim.Tabii benim nacizane tavsiyelerim sizin için önemliyse.
Bu yazıyı yazarken ilk önce 2 kitle belirledim kendime;Ortaokulda fen ve teknoloji dersinde konu sunumu yapan genç arkadaşlarıma ve interaktif sunum yapmak isteyen herkese.6 yıl önce Microsoft Office 2003 ve 2007 hakkında bir makale okuyarak öğrendiğim bir bilgiyi Bilgişim aracılığıyla bu yazımda sizlerle paylaşıyorum.Gecikme benim elimde olan bir şey değildi.
Bu arada bilgisayar sunumu hakkında ve Powerpoint adlı uygulamayı kullanmayı bilmeyen değerli okuyucularım için faydalı olarak işaretlediğim bir linki paylaşmak istiyorum.Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Nisan 2008’de yazılmış “MS PowerPoint ile Sunum Hazırlama” adlı kitapcığa buradan göz atabilirsiniz.
Powerpoint adlı uygulamada yapabileceklerimiz sadece resime efekt verip slayt geçişlerini güzelleştirmek değil.Bir çok şey yapılabilir.Bunlardan birini keşfedince diğerlerini merakınızla birlikte sonuna kadar inceleyebilirsiniz.
Diğer Denetimler Komutunun nerede olduğunu bilmiyorsanız:
Powerpoint uygulamasını açalım.(Şu an kullandığım sürümü: Microsoft Office 2010 [Türkçe Dil Desteği])Sırasıyla Dosya menüsünde Sol tarafdaki seçenekler bölümündeki açılan pencerede Hızlı Erişim Araç Çubuğu sekmesinde Diğer Denetimler öğesini bulduktan sonra sağ tarafa ekleyelim.
Diğer denetimler‘e tıkladıktan sonra gelen pencerede Swf’nin açılmış şeklini(Shockwave Flash Object)bulup tıklayalım.
Gelen çizme aracıyla Animasyonumuzu nereye yerleştireceksek orayı seçelim.Çarpı şeklinde siyah kenarlı beyaz bir nesne ortaya çıkacak.(Betimlemem gerçekten takdire değer)Bu nesneye sağ tıklayıp Özelliklere tıklayalım.
EmbedMovie seçeneğini True olarak işaretledikten sonra Movie bölümüne swf dosyasının adresini yazın sonuna .swf uzantısını eklemeye unutmayın.Bu arada size bir ipucu sunumla animasyon aynı klasördeyse direk “animasyonunismi.swf” şeklinde yazabilirsiniz.
Sıkça sorulan soruların başında( çok klişe oldu bu ama affınıza sığınıyorum) “Animasyonu koydum ama sadece bembeyaz bir görüntü var bunun nedeni nedir?” adlı soruya cevabımız Swf dosyalarını Her zaman Internet Explorer’la açmak için meşhur kutucuğu işaretlemeniz gerekir.
Bu konu hakkındaki sorularınız için yorumlara yazabilirsiniz.