Kendi Temanızı Kendiniz Yapın

27 Ağu

Artisteer Kutu Logo

Kendi temalarını yapmak isteyenlerden bir çoğu ilk olarak bir arama motoruna girerek arama yaparlar örneğin “wordpress tema yapma,tema nasıl yapabilirim?”.Bundan sonra karşılarına gelen işlemlerden bunalıp hazır temalara bakarlar.En azından bir çoğu (ben de dahilim).

Artisteer uygulamasını internette gezinirken rastgele buldum, yaklaşık 1.5 yıldır kullanarak bir çok tema yaptım.

Bu yazımda Artisteer uygulamasının kullanımından bahsedeceğim.
İlk olarak Artisteer programı ücretle dağıtılmaktadır.Ama deneme sürümü de var.Şu an bilgisayarımda deneme sürümü kullanıyorum.Zaten sizlere kullanımını anlatırken yeterli geleceğini düşünüyorum.Paralı olanıyla farkı bir proje üzerinde kaydedip tekrar açamazsınız.Ayrıca platformlara temayı çıkarırken deneme sürümünün gazabına uğruyorsunuz.Yazının sonunda deneme sürümünün linki bulunmaktadır.
Artisteer’a ilk girdiğimizde bizlere standart mı yoksa ev sürümü mü diye soruyor.(Ne yazık ki Türkçe dil desteği şu an yok.)Daha fazla seçenek istiyorsanız, Css,Wordpress ve Blogger’dan başka bir platforma(Dotnetnuke Skin,Drupal, Joomla) tema yapmak istiyorsanız standart sürümünü seçin.Yok ben wordpressimde(css veya blogger) yapar denerim diyorsanız ev sürümünü seçin.Biz home editionu seçelim.

CaptureCapturesidebarBu programın en sevdiğim 2 özelliği var.İlk karşımıza çıkan pencerede bizlere örnek tasarım sunması.Hangi platfromda yaparsanız yapın istediğinizi seçebilirsiniz.Biz “blank”i seçelim.Sol tarafta gösterilen sayfalar ve yazılar kafamızı karıştırmasın.Burada içeriğin stilini yorumların stilini vb. kendimize göre değiştirebiliyoruz.

Sevdiğim bir diğer özellik ise “Suggest” bölümü olması.Çünkü aklınıza bir şey gelmese bile bazen o kadar mükemmel örnekler öneriyor ki sizin seçim yapmanıza gerek kalmıyor. Diyelim önerdiği tasarımı çok beğendin ama header bölümünü hiç sevmedin.Bunun da kolayı var.Hemen üstteki header sekmesinde suggest headera basıp sana teklifler sunuyor.İstediğin de kal.Captureheader

Artisteer’da renklerden tut yazı tipine hatta buton tiplerine kadar her şeyi değiştirebiliyorsun.Kendi sunduğu şekiller de ayrı bir kalitede.Sosyal ağlara bile izin veriyor.

Diyelim ki tasarımını yaptın şimdi websitene yükleyeceksin.Sana 2 tane seçenek sunuyor.Direk ftp den ben yükleyelim veya sen manuel olarak koy diyor.Biz manueli seçtik.

Yukarıdaki Export bölmesini açınca WordPress Theme ‘e basıp klasör veya zip arşivi şeklinde çıkartabiliyorsunuz.

Captureexport

Artisteer’ın kendi sitesinde yayınladığı ücretsiz örneklere ulaşmak için buraya tıklayın.

Artisteer 4.1.0.59861’i yüklemek için buraya tıklayın.

Artisteer’ın kendi sitesinde yayınladığı demo videosu için buraya tıklayın.