Potansiyometre
Direnç değerinin değiştirilmesi yoluyla gerilim bölme, diğer bir deyimle çıkış gerilimini ayarlama işlemini yapar.
Kondansatörler
Kondansatörler elektrik yüklerini kısa süreliğine depo etmeye yarayan devre elemanlarıdır. İki iletken levha arasına konulmuş bir yalıtkandan oluşur. Birimi ise faraddır. Güç kaynağı, sensör, gürültü önleyici ve DC bileşen filtresi olarak kullanılır.
Bobinler
Bobin bir yalıtkan makara üzerine belirli sayıdaki sarılmış tel grubudur. Bir bobinden AC akım geçirildiğinde bobin sargılarını çevreleyen bir manyetik alan oluşur. Bobine bir DC gerilim uygulanırsa, manyetik alan meydana gelmeyip bobin devrede direnç özelliği gösterir. Filtre, osilatör olarak kullanılır.
Diyot
Diyot tek yöne elektrik akımını ileten bir devre elemanıdır. AC’yi DC’ye dönüştürmek amacıyla, sayısal devre elemanı, radyo frekans devrelerinde sinyal ayırıcı olarak kullanılır.
LED (Light Emitting Diode)
Işık yayan, diyot temelli yarı iletken bir elektronik devre elemanıdır.
Buton veya Switch
Süreci başlatmak veya durdurmak amacıyla kullanılan genellikle plastik ve metal malzemelerden imal edilen geçiş mekanizmasıdır.
Transistör
Transistör girişine uygulanan sinyali yükselterek akım ve gerilim kazancı sağlayabilen, anahtarlama elemanı olarak da kullanılan yarı iletken bir elektronik devre elemanıdır.
Mikrokontrolör (Mikro Denetleyici)
Programlanabilir hafızası olan, giriş çıkışlar ve zamanlayıcı gibi çevre birimleri bünyesinde barındıran tek bir silikon yonga üzerinde çalışabilen mikroişlemcilerdir denilebilir.
Arduino kartlarında ATMEL AVR mikrodenetleyici bulunur.
Bu yazımızı bilgileri derleyerek, bazı kısımlarda bilgilerimizi de katarak oluşturduk. Yazı dizisinin ilerleyen bölümlerinde görüşmek üzere, aşağıda yorum kısmında sormak veya eklemek istediklerinizi yazabilirsiniz.